Musica non grata v Německém spolkovém sněmu

© Německý spolkový sněm / Simone M. Neumann

Záznam akce

Projektu Musica non grata se dostalo velké cti připravit hudební program vzpomínkového aktu konaného v Německém spolkovém sněmu u příležitosti 77. výročí osvobození koncentračního tábora Osvětim. Akce se uskuteční 27. ledna 2022 pod kuratelou nové prezidentky Německého spolkového sněmu Bärbel Bas a tradičně se jí zúčastní nejvýznamnější zástupci politické moci Spolkové republiky Německo: prezident Frank-Walter Steinmeier, německý kancléř Olaf Scholz a řada dalších významných hostů. Českou republiku budou na akci reprezentovat český velvyslanec v Berlíně Tomáš Kafka a generální ředitel Národního divadla Jan Burian v doprovodu uměleckého ředitele Opery Národního divadla Pera Boye Hansena.

Musica non grata přiváží do Berlína hudbu Hanse Krásy a Leny Stein-Schneider. Oba umělce spojuje internace v koncentračním táboře Terezín. Jako sólisté se představí koncertní mistři Orchestru Státní opery Štěpánka Kutmanová (violoncello) a Radovan Šandera (housle), Stanislav Svoboda (viola) a Šárka Csölle Knížetová (klavír). Vzpomínkový akt bude živě přenášen televizními stanicemi ARD a Phoenix, vy ji ale můžete sledovat přímo zde! Ve čtvrtek 27. ledna od 10 hodin.

Program koncertu

Hans Krása (1899–1944)
Passacaglia a fuga pro smyčcové trio (1944)
2. věta Fuga

Lena Stein-Schneider (1874–1958)
Gebet für den Frieden – Avinu Malkénu (1949)
Úprava pro klavír, housle a violoncello (Pascal Hahn)

Před uvedením skladeb v Německém spolkovém sněmu jsme vypořádali všechna práva pro uvedení. Pokud by přesto došlo k neúmyslnému zásahu do práv třetích stran, informujte nás na adrese t.dubsky@narodni-divadlo.cz. Budeme vás co nejdříve kontaktovat. Děkujeme.

Spolupráce a podpora

Organizátor

S podporou

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Spolupráce

Mediální partner

Mediální partner

Mediální partner

Kontaktujte nás

Povinné údaje